Drugad

Wielki potwór z rodziny niedźwiedziowatych. Może ważyć nawet tonę. Ma brązową sierść. Porusza się na 4 łapach przy czym przednia para jest o wiele mocniejsza. Ma szerokie barki i osadzoną na masywnym karku wielką, okrągła głowę z potężną szczęką. Jest jajorodny. Występuje w lasach Puszcza Nasmirska.